CZY WARTO?


Dla wszystkich zainteresowanych tym, czy inwestować w ekologiczną żywność, mając do wyboru na pewno znacznie tańszą, z pewnością ogólnodostępną żywność pochodzącą z komercjalnych upraw i produkcji, zdecydowanie sugerujemy, żeby postawić na pierwszą kategorię produktową. Producenci żywności organicznej, a więc ekologicznych produktów pełnych wartościowych, zdrowych składników jak najbardziej górują nad przedsiębiorstwami standardowymi chociażby z tego względu, że ich wyroby nie wpływają negatywnie, szkodliwie na zdrowie konsumenta. Musimy zatem przede wszystkim myśleć o swoim zdrowiu ogólnym, stanie swego organizmu, naszym codziennym samopoczuciu. Niemniej jednak konieczne jest wykazanie się umiejętnym czytaniem informacji znajdujących się na etykietach. Jeżeli będziemy potrafili przeczytać to, co jest napisane na opisie produktu, z pewnością uda nam się wybrać w pełni wartościowe, rzeczywiście odżywcze w swym działaniu produkty, a nie ich tanie podróbki będące chwytem marketingowym producentów – często nieuczciwych, wprowadzających konsumentów w błąd, pisząc na opakowaniach, że to, co im proponują, to „zdrowa żywność”.

Źródło: